Over mij

Over mij

Al van jongs af aan heb ik interesse in de natuur en de gezondheid van anderen. Zo kwam ik op mijn 18e terecht op de Academie voor Natuurgeneeskunde. Hier heb ik gevonden waar ik naar op zoek was; mensen met natuurlijke middelen ondersteunen in hun weg naar gezondheid. Ook tijdens mijn studie psychologie heb ik me verdiept in de relatie tussen de psyche en het lichaam. Juist psychosomatische en somato-psychische klachten hebben mijn belangstelling. Ik zie ziekten als een uiting van een verstoring in het lichaam. Deze verstoring kan op alle niveaus plaatsvinden, dat betekent fysiek, emotioneel of mentaal.

Het werken met natuurlijke geneeswijzen geeft mij veel voldoening. Ik zie elke keer opnieuw in mijn praktijk wat deze holistische manier van werken aan mensen op het gebied van gezondheid, welzijn en ontwikkeling kan brengen.


Daarnaast vind ik het fijn om mijn opgedane kennis te kunnen delen en verzorg ik al sinds 1996 onderwijs. Zo ben ik docent stagebegeleiding voor 4e en 5e jaars studenten Natuurgeneeskunde en docent Bachbloesemtherapie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde (zie www.navn.nl) en geef ik kruidenlessen bij de Academie Kraaybeekerhof.

)

Daarnaast ben ik mede auteur van een artikel verschenen in het VNIG over de pijlers van de natuurgeneeskunde. 


Verder ben ik lid van de beroepsvereniging NWP die de belangen van de natuurgeneeskundigen behartigt. Het NWP-lidmaatschap is een kwaliteitsaanduiding. Naast de natuurgeneeskundige vakken omvat deze beroepsstudie ook geneeskundige basisvakken zoals anatomie, fysiologie en pathologie.