Werkwijze

Voor wie?

Aangezien ik niet alleen een specifieke klacht behandel maar de hele persoon is het lastig om aan te geven voor welke symptomen je bij mij terecht kunt. Om toch een indruk te geven, kan ik wel een opsomming geven van met welke klachten mensen mij raadplegen.

Dat zijn mensen met:


  • chronische aandoeningen, zoals hoofdpijn en migraine, vermoeidheid, burn-out, huidproblemen, slapeloosheid,  ontstekingen, reumatische klachten, nek- en schouderklachten, longproblemen, menstruatiestoornissen, overgangsklachten, spijsverteringsproblemen, allergieën.


  • psychische problemen, zoals depressie, rusteloosheid, angsten, gedragsstoornissen, trauma’s en vele niet begrepen klachten;


  • acute klachten zoals griep, blaasontsteking, keelontsteking en verstuikingen


Voor allerlei verschillende klachten en elke leeftijd kun je bij mij terecht.

Werkwijze


In het eerste consult (intake) besteed ik uitvoerig aandacht aan de klachten, zowel fysiek als emotioneel. Aan de hand van het gesprek, de irisdiagnose en/of polsdiagnose kom ik tot een natuurgeneeskundige beeldvorming en een therapievoorstel.

Hierna volgt een behandelplan waar ook voedings- en leefwijze adviezen in zitten en een indicatie hoeveel afspraken er nodig zullen zijn.

In de natuurgeneeskunde wordt er altijd holistisch gekeken: dus niet alleen naar de acute klacht(en), maar naar de hele mens. De behandeling is erop gericht om het zelfgenezend vermogen, waar we allemaal over beschikken, aan te zetten om zo weer gezonder te kunnen worden.

Om de behandeling zo goed mogelijk af te stemmen op de (eventuele) reguliere behandeling is het prettig als je je medicatie meeneemt naar de eerste afspraak. Mocht ik contact op willen nemen met de huisarts, dan bespreek ik dit eerst met je. Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig voor het maken van een afspraak.