Overige behandelmethoden

Voeding

Laat voeding uw medicijn zijn!


Veel mensen weten niet precies meer wat nu gezond of ongezond is om te eten. Er bestaat geen standaarddieet dat voor iedereen ideaal is. Wat goed is voor de één is niet automatisch goed voor de ander. Bijvoorbeeld bij vermoeidheid kan het voor de ene persoon beter zijn vlees te eten, terwijl het voor de ander beter is het vlees te laten staan.

Voeding blijkt een grote rol in gezondheid te spelen, nog groter dan altijd gedacht werd. Ondanks deze wetenschap komen we steeds verder af te staan van een gezond, natuurlijk voedingspatroon. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan, zowel lichamelijk als psychisch.

Als natuurgeneeskundige kijk ik naar voeding en voedingsgewoontes. Je krijgt concreet advies over gezonde en lekkere variatie-mogelijkheden die bij je passen, en waar nodig advies over voedingssupplementen.


Massage

Massage is goed voor iedereen, van jong tot oud. En zowel voor mensen mét, als voor mensen zónder klachten.

Door het gebruik van meerdere massagetechnieken worden huid, bindweefsel en spieren op verschillende manieren gestimuleerd en ontspannen. Dit zorgt voor een betere stofwisseling en afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. Zo helpt het bij het voorkomen van aandoeningen en kunnen allerlei klachten verminderen of verdwijnen zoals hoofdpijn, schouder en nekklachten, rugpijn en zware benen enz.

Naast de traditionele sportmassage heb ik mij verder ontwikkeld en integreer ik craniosacraaltherapie en manuele viscerale technieken in mijn massages.