detox 5 daagse

Detox 5-daagse

Fris en energiek het voorjaar in!

 

Beleef een 5 daagse detox reis om opgeladen het voorjaar in te gaan!

 

Zondag 7 april vanaf 16.00 tot en met donderdag 11 april tot 14.00 2019 in Winterswijk

Begeleiding door natuurgeneeskundig therapeuten:

Irma van Dort en Selma Bijl

 

Voor aamelding stuur een e-mail naar praktijkselmabijl@gmail.com

 

Korte impressie

Detoxen; waarom?

 

Detox betekent ontgiften. Een detox kuur is een reinigingsmethode met als doel: het handhaven van gezondheid of het voorkómen van ziekte.

Ons lichaam kan op verschillende manieren vervuild raken. Een deel van de vervuiling ontstaat door de normale celstofwisseling van ons lichaam. In een gezonde situatie kan ons lichaam deze afvalstoffen zelf afvoeren, maar soms wordt de afvoer van de gifstoffen belemmerd en kan dat aanleiding geven tot verschillende ongemakken en kwalen.

 

Een detoxkuur kan helpen om het lichaam te ontdoen van belastende gifstoffen. Zo wordt de darm gereinigd met bitterzout en klysma’s.

Wij besteden in deze detoxkuur aandacht aan het beter functioneren van de uitscheidingsorganen, waardoor het lichaam ook na de reiniging, zichzelf beter kan schoonhouden.

Hierdoor is er vrijwel direct merkbaar resultaat; de vitaliteit en fysieke conditie verbetert en kwalen als vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, huidproblemen, spier- en gewrichtsklachten en spijsverteringsklachten verbeteren of verdwijnen zelfs.

 

Oorzaken van vervuiling:

Er zijn vele oorzaken waardoor het lichaam vervuild kan raken. Enkel hiervan zijn:

 • Verkeerde leefgewoontes:

-Verkeerde voeding: te vet, te eiwitrijk, te veel suiker, gebruik van light producten, te weinig vezels;

-Verkeerde eetgewoonten: te snel, te veel en te laat op de dag (de grootste maaltijd wordt vaak ‘s avonds gegeten);

 • Schadelijke stoffen uit de omgeving:

-Lucht- en watervervuiling, vervuiling in vlees, zware metalen in vis, radioactieve stoffen en andere straling, kunstmatige geur-, kleur-, smaak- en reukstoffen, emulgatoren, broodverbeteraars, conserveringsmiddelen;

 • Gebruik van stimulerende middelen:

-Alcohol, drugs, koffie, energiedrankjes;

 • Een zwakke spijsvertering en / of verstoorde darmflora;
 • Verstoorde werking van de uitscheidingsorganen;
 • Veelvuldig gebruik van medicatie;
 • Ervaren van veel stress;

 

In eerste instantie worden de afvalstoffen opgeslagen in het onderhuidse bindweefsel, het vetweefsel, spieren en gewrichten. Hierdoor kan je klachten ontwikkelen als:

 • energietekort
 • frequente hoofdpijnen
 • huidproblemen
 • spier- en gewrichtspijnen
 • verlaagde weerstand
 • stemmingswisselingen
 • depressiviteit
 • verhoogde stressgevoeligheid

 

Deze symptomen geven aan dat het tijd is voor een detox. Wanneer deze signalen genegeerd worden, zullen de klachten zich verdiepen en kunnen er ziektes ontstaan. Door een detoxkuur te doen, ben je bewust met je lichaam bezig. Hiermee laat je zien dat je zelf de verantwoording neemt voor je gezondheid en je welbevinden.

 

Regelmatig opschonen

Het lichaam schoonmaken van overtollige gifstoffen is dus geen overbodige luxe. In de detoxkuur die wij aanbieden, gaat de aandacht niet alleen uit naar het fysieke, maar ook naar de geest. Vanuit de natuurgeneeskunde gaan we uit van het holisme: lichaam en geest zijn één.

 

Wat kan je verwachten?

Reinigen betekent schoonmaken en loslaten. In de vorm waarin wij de kuur aanbieden, wil dat zeggen dat je bewust tijdelijk minder tot niet eet. In die situatie is dan minder energie nodig om je spijsvertering aan te sturen, zodat de aandacht gericht kan worden op het opruimen en loslaten van wat je niet meer nodig hebt cq wat niet meer bij je hoort.

 

De detoxkuur die wij aanbieden, werkt daarom niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel door. Door overtollige gifstoffen los te laten, kan het zelfgenezend vermogen weer tot zijn recht komen en daardoor het lichaam gezond maken en de gezondheid in stand houden.

Een mooie bijkomstigheid kan zijn dat je tevens wat overtollig gewicht kan kwijtraken. Een reinigingskuur zorgt voor harmonisatie in je lichaam, waardoor ook na de kuur, het gewicht gereguleerd wordt.

 

Tijdens je verblijf worden er verschillende groepsactiviteiten aangeboden waar je aan kunt deelnemen. Dit zijn onder andere sauna, hydrotherapie, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen, lever-flush, kleipakkingen en informatie over gezonde voeding na de detoxkuur.

Naast de groepsactiviteiten zijn er verschillende momenten waarin je persoonlijke aandacht krijgt in de vorm van coachingsgesprekken, massage en voedingsadviezen. Ook bestaat de mogelijkheid om een bloesemremedie te laten samenstellen.

Natuurlijk is er ruimte voor vrije tijd, ontspanning en lekker te gaan wandelen.

Na deze kuurperiode voel je je frisser, kan je makkelijker een gezonder eetpatroon vasthouden en sta je bewuster in het leven.

 

Opgave en meer informatie:

Irma van Dort Selma Bijl

050-3642597 0343-518141

www.ouroboros-natuurlijk.nl selmabijl@hetnet.nl

 

 

Na opgave krijg je een uitgebreid vragenformulier toegestuurd. Naar aanleiding van dit vragenformulier bepalen we in overleg met jou, welke vorm van reinigen het beste bij je past.

 

Je krijgt 3 weken voorafgaand aan de kuur informatie toegestuurd hoe je het beste je voeding kunt aanpassen en afbouwen. Ook zullen er natuurgeneeskundige adviezen in opgenomen zijn met betrekking tot leefstijl en reinigingsmethodes waar je thuis al mee kunt beginnen.

 

Aan het einde van de kuurperiode geven we adviezen en informatie mee, om de opbouwdagen goed door te kunnen komen. Het is belangrijk om je veranderde eetpatroon, je zelfbewustzijn en mogelijk een andere visie op het leven, zolang mogelijk vast te kunnen houden om er zoveel mogelijk profijt van het hebben.

 

Wanneer en waar:

De detoxkuur wordt aangeboden van zondag 31 maart vanaf 16.00 tot en met donderdag 4 april 2019 tot 14.00 uur in Centrum De Horst te Winterswijk.

 

 

Het is een sfeervolle lokatie, midden in de natuur. Tijdens een wandeling kan je je hoofd even laten doorwaaien, waarna je je lekker schoon en opgeruimd zal voelen. Er is voor maximaal 12 deelnemers een 1-persoonskamer beschikbaar.

 

Alle voeding en sappen die tijdens deze detoxkuur worden aangeboden, zijn biologisch en vers bereid.

 

Kosten:

De prijs is € 650,- inclusief btw. Korting van € 55,- bij aanmelden voor jan. 2019

Hierbij inbegrepen zijn verblijf, coaching, massages, en alle aangeboden reinigende therapieën. Er zijn dus geen verborgen extra kosten aan deze week verbonden.

Er is een mogelijkheid om een deel van de consulten en reinigende therapieën die gegeven worden tijdens deze detoxweek, te declareren bij je zorgverzekeraar.

Wie zijn wij?

Irma van Dort heeft ruim 25 jaar een praktijk voor natuurgeneeskunde, Ouroboros in Haren en is (stage)docente op verschillende Academies voor natuurgeneeskunde. Tevens heeft ze vele jaren ervaring met het begeleiden van reinigingsweken.

 

 

Selma Bijl heeft al 20 jaar praktijkervaring en heeft een eigen praktijk voor acupunctuur en fytotherapie in Driebergen. Tevens is ze docente Bach-bloesems en stage docent op de Academie voor Natuurgeneeskunde in Utrecht. Ze geeft elke week yoga en meditatie les in Zeist.